impressions

Practitioners wrote

Jag vill dock passa på att tacka så mycket för den tid som varit. Jag har lärt mig jättemycket under kursen och känner mig mycket smidigare i kroppen och starkare, både kroppsligt och mentalt. Jag är mycket lugnare nu än innan jag började kursen och de gånger jag känner mig stressad eller orolig kan jag lätt hitta tillbaka till lugnet genom att fokusera på min andning.
Det känns underbart att få utöva yoga och jag kommer definitivt att fortsätta med det och försöka utvecklas mer och mer. Jag hoppas att jag har möjlighet att gå din kurs i höst också.Johanna Blom, efter Ashtanga YOGA kurs SSIF, VT 2010
____________________Jag blev nyfiken att prova efter att ha läst en del artiklar om Yoga, det som lockade mig mest var de inre processerna, att få balans och stoppa det ständiga tankeflödet.


Jag har efter denna termin föstått att man måste i högsta grad bli fysisk för att “lugna sinnena” och att allt är en helhet. Jag har ökat min kroppskännedom och tänjt på mina gränser, främst vad gäller smidighet. Jag känner mig fortfarande väldigt nyfiken och ser min nya bekanstskap med Yoga som början på en resa.


Men ibland undrar jag om Yoga som kommer från indier verkligen är till för oss långa skandinaver. t.ex.när jag på slutmeditationen väl har lyckats få upp fötterna på benen så långt att jag kan “låsa”, så tar ryggen helt emot när jag skall böja fram den. För mycket kroppsmassa… 
Ola Assarsson, efter Ashtanga Yoga kurs SSIF, VT 2010
_________________________________I början av terminen var min balans och uthållighet inte hälften så bra som den var under den sista lektionen.

Yogan har gjort min kropp stabil och jag har fått mer kontroll över mina rörelser, både stora som små.
Jag minns att jag för bara tre veckor sedan var livrädd för en ställning som jag för två veckor sedan, efter nästan en hel termin, lyckades övervinna min rädsla för. Det trodde jag aldrig… Och jag är sjukt stolt över mig själv!
Andningen tyckte jag var nästintill obehaglig den första lektionen, men redan efter ett par gånger insåg jag att det var den som hjälpte mig att orka. Nu brukar jag till och med försöka andas med både mage, bröst och övre delen av ryggen när jag känner mig stressad och knappt kan andas, då blir jag både lugn och lite varm. En behaglig känsla.
Tack för en underbar termin! 
Kamilla Alshadidi, efter Ashtanga Yoga kurs SSIF, VT 2010_______________________________Jag kan spara på superlativerna, eftersom jag tycker att närvaron 

i gruppen talar sitt tydliga språk. Låg kvalitet och ledning speglar sig i många
drop-outs. I det här fallet var det inspirerande positiv energi.
Lycka till med dina kurser i fortsättningen!

Britt-Louise, Astanga yoga, VT 2010
___________________________________

Efter ett år av lektioner med dig känner jag ett behov att fortsätta med Yoga…

Yogan har fått mig att upptäcka mig själv på nytt. Jag känner mer respekt för min kropp och är starkare och lugnare i mina tankar.
Andningen och tankarna kring den har fått mig att tänka mer på livet vi lever här och nu.
Jag tycker att är en genuin person som vill lära ut med omtanke om andra. Det finns en ren och klar tanke hos dig som ger ett djup till dina lektioner. Du har varit en inspiration både genom lektionerna men också genom ditt sätt att vara och leva.
När jag var yngre ( kanske 18,19, 20 år) tänkte jag mycket på det jag har börjat tänka mer på nu: styrkan och energin vi har omkring oss och inom oss, och innebörden av detta – både fyskiskt och mentalt. Denna tanke ger i sig energi och livsglädje…
Ingrid, Hatha YOGA, Buddha Spa, Stockholm, maj 2010

___________________________________
Att det är 90 minuter. Det gör att man både hinner slappna av och “slappna upp” (varva upp låter fel) under tiden samtidigt som man får 60 minuter med yoga däremellan.Så allt får ta det tid det tar utan att man behöver skynda på något.
Att jag alltid känner sig avslappnad och harmonisk när jag går ifrån ett pass. På många kortare pass känner jag mig ibland mer stressad när jag går därifrån än innan eftersom man inte låter det ta tid att komma ner i ställningar utan genast ska in i nästa ställning samt att för lite tid läggs ner på “slappna upp” tiden på slutet.
Sedan tycker jag det är rogivande att inte ha “indisk musik” i bakgrunden hela tiden utan låta tystnaden få råda. 

Malin, Hatha YOGA, Buddha Spa, Stockholm, våren 2010

___________________________________

Tusen tack Jelena för allt som du har lärt mig.

Den ovärderliga kunskapen som du har förmedlat har gjort mig till en lugnare och mer kärleksfull person.

Jag känner att jag nu är en människa som jag hellre vill vara än innan jag träffade dig.

Namaste
– Johan

Hatha yoga, SSIF, Stockholm, våren 2014

__________________________________

Yoga helped me truly control my mind, as well as find new motivation in daily challenges. This as every class helped me further push the limits of my body, as well as totally empty my mind. It was also quite amazing that when I would start the class totally exhausted from the week, I would end the session with all my energy back. Also by working on the breathing techniques on a regular basis, nothing stresses me any more, something I never could have imagined before. Thank you for what you taught Jelena.

Christophe, Hatha yoga, SSIF, Stockholm, våren 2014